Under ett par månader har jag jobbat med ett lapptäcke. Tror aldrig jag gjort så mycket fel som jag gjort med denna. Sprätt och gör om… De färgade tygerna var ett färdigt pack, medan de vita var gamla lakan som jag gissar är från 30-40-tal. Täcket är sytt för hand och på en Husqvarna cb-n (också den 30-40tal passande nog). Baksidan är bara restbitar och vadderingen är en gammal trasig värmefilt från Lidl som jag klippte isär.

Jag provade en ny teknik där man syr och kviltar mindre delar av täcket och sen syr ihop dem. Det LÅTER som en bra ide. Det SER lätt ut på Youtube. Det är svårt och blev inte alls snyggt. Jag har sprättat upp de flesta sömmar och sytt dem igen. Jag har sytt massor för hand på täcket.

Måste dock erkänna att det var med viss stolthet jag kunde överlämna det som present till min far. Det blev snyggt tillslut.