Idag är det Världsdagen för Downs Syndrom (World Down Syndrome Day) och Bibbi blev precis färdig för att fira dagen med en prinsesstårta! Bibbi är en barnboksfigur som har en egen sida.

Min Bibbi är gjord helt utan mönster (men den blev jättebra enligt Lilla K 🙂 ). Jag använde stickringen som har en diameter på 12 cm, dubbeltråd av en billigt akrylgarn. Grunden är en 30 cm lång tub stickad med “dubbelstickning” (tre varv innan man lyfter över den nedersta). Benen och huvudknoppen är skapade genom att helt enkelt snörpa ihop tuben. Till armarana flätade jag två flätor. Ögonen är fastsydda vita ovaler av filt och dit-ritade pupiler. Ögonbryn och mun är broderade med svart garn.

Jag skulle gärna vilja göra Bibbis kompisar också, men det känns inte alls lika enkelt – har du nått förslag (eller t.o.m. mönster) så får du gärna tipsa mig.

Stickringen är ett jättehäftigt redskap som också kallas knitting loom eller Quick-knit.