Varför går det trögt trots att nålar och skjutlås (släde?) är rengjorda. Ytterligare utforskning behövdes.

Först ut var de triangelformade flikarna vid de röda pilarna. De ska gå att skjuta in och snabbt fjädra tillbaka. De fjädrade långsamt tillbaka efter ett ljud som påminde om att trampa i lera. Hårtork och lacknafta gjorde susen.

Sen upptäckte jag att avstrykaren satt för långt ner och nålarna skrapade mot den. Muttrarna vid den blå pilen lossades och 2 brickor plockades bort. Kanske måste ta en till. Man kan se att biten som avstrykaren fästes mot är lite, mycket lite böjd neråt, men jag vågar inte ta i och böja tillbaka eftersom den är fäst mot en 50 år gammal plastdetalj…

Med dessa två fixade gick det MYCKET bättre, men nålarna fastnar ibland i ett läge, efter lite provande kom jag fram till att det var där de gröna pilarna pekar. Riktigt varför vet jag inte, men jag har lagt på “Antifriction” så får vi se om det gör tricket.