Igår satt jag och kliade mig i huvudet, glodde på skjutlåset och sökte trevande hjälp på nätet. Och så funderade jag igen de råd jag fått… Har jag sett till att nålarna glider tillräckligt? F-n nu sprayar jag ordentligt med “Anti friction”. HA! Det var det som behövdes!!! Se det ni såg på filmen i förra inlägget är alltså hur det ser ut när nålarna inte glider ordenligt och behöver smörjas.

I morse kunde jag inte vänta längre utan smög tigit upp och började sticka. Det började lite trögt så jag vaxade tråden med ett värmeljus som jag läst om på nätet. Jag följde manualens råd att börja med en babystrumpa… många fel gjorde jag och trassel blev det – men nu pga av oerfaren stickare – inte pga av icke-fungerande stickmaskin. Många timmar senare:

Nu är den varken snygg eller användbar… men det blev i alla fall en strumpa! Nästa problem att tag i handlar om garn och garntjocklekar. Manualen använder följande beteckningar:

fint bomullsgarn, fint babygarn, medelgrovt bomullsgarn, medelgrovt pullovergarn, grovt pullovergarn, fint syntetiskt bast, garn till bäddsockor, grovt oelastiskt garn

Jag kan inte ett smack om garn. Babystrumpan ovan är stickat med ett av mina “virkgarner”.