Det blev ett docktäcke till sist. Jag har provat olika relief-mönster som fanns i bruksanvisningen. Det belv sådär, jag gjorde fel på flera ställen. Sen sydde jag fast ett kantband i benvit lakansväv, det blev inte alls bra, dels sträckte jag för mycket, dels så blev den ojämt – kantband är ruskigt svårt! Jag använde en langettliknande söm på symaskinen, men tvillingnål hade nog varit bättre. Kanske hade en mycket bredare kant blivit snyggare…Passade på att sy en liten kudde och ett lakan av samma tyg som kantbandet – ett mycket gammalt örngott. Oavsett missarna ser dockan nöjd ut och Lilla K kommer att bli överlycklig.

Närsta filt är under planering, kallar dem för “märkfiltar” eftersom jag gör dem för att öva. Den blir nog också i dockstorlek (jag har inte rengjort fler nålar så detta är f.n. maxbredd 😉 ), och jag tänkte testa en “I-cord” som kant.