Igår använde storasyster sina fina blockkritor från Stockmar som hon fick i julklapp av sin bror. Mellansyster ville också, men fick inte låna storasysters och våra vanliga kritor levde inte upp till hennes förväntningar och hon var arg och frustrerad.

Idag bestämde jag mig för att göra blockkritor till henne:

Kvalitén är förståss inte densamma eftersom våra egna består av nedsmälta lågpris/reklam-kritor. Men mellansyster var mycket nöjd.

Bra att veta när du tänker smälta kritor:
* Blanda inte färger för mycket, det tenderar att antingen bli en röra (=fint men irriterande när man ritar) eller en brungrå sörja.
* Olika kritor smälter olika fort, provsmält så att du kan undvika de som smälter långsammast.
* färgpigmentet sjunker ner! Rör om under stelningen. Du kommer trots det att få nästan bara vax i toppen, det kommer inte att gå att rita med. Det som är i botten på formen går däremot väldigt bra att rita med.

Jag använde en iskubsform (som inte används till annat) som stod i ett vattenbad (aluminiumform direkt på spisplattan). Tidigare har jag provat med muffinsformar. Det går bra, men kritorna är inte roliga att rita med… om intresse finns kan jag lägga upp en bild på dem också.