Idag tänkte jag ta itu med ett nyiköpt fynd. Tunn bomullsgarn på kon. Jag tänkte göra en stor provbit för att del se vilken maskspänning som passade bäst och dels vilket upplägg som funkar bäst (e-snurra eller virkat upplägg). Tråden las upp och jag kör över första gången. Då går tråden av vid sista nålen… hmmm. Nytt försök. Den här gången gick första vändan bra, men nu missar den ALLA maskorna. Nytt försök – titta noga. Första vändan går bra, men vid andra är det som om nålarna inte når tråden – den är liksom för högt upp.

För att försäkra mig om att det har med tråden att göra testar jag med samma garn som jag använde till babystrumpan. Det funkade (tappade visserligen flera, men det gick i alla fall).

Då tog jag konen med det tunna mysteriegarnet istället. Den har jag ju provat när jag köpte och åstadkom en liten provlapp utan problem. Lägga upp, första varvet bra. Gissa vad som hände sen! Den tog inte tråden igen! ARG. Maskspänningen är densamma som när jag gjorde lilla provlappen med samma garn, men nu är det som om nålarna inte når, dessutom noterar jag att flera inte är öppna när de ska plocka upp nya garnet.

Vad är det för fel???