Nu vet jag vad problemen är. Först och främst är bomull svårare att sticka med eftersom det är stumt, det var nog därför det gick av. Ull och akryl är lättare.

De tunna garnernas första stickade rad är så små att de inte når ner till avstrykaren. När nålarna åker ut följer maskorna med istället för att de hålls kvar av avstrykaren. Då hamnar tråden fel och fångas inte upp av nålarna.

Frågan är hur jag ska lösa detta. Det jag gjorde idag var att först sticka några rader med ett tjockare restgarn. Men finns det något annat sätt. Jag har fått vikter föreslagna, men hur man ska få in en vikt under avstrykaren har jag ingen aning om.

På bilden ser du avstrykaren. Den vita delen är den som håller kvar det stickade. Även om det här inte är andra raden tror jag det syns att avstrykaren trycker mot det stickade.

Jag har också lärt mig att mitt tunna mysteriegarn stickar bäst med maskspänning 2,5. Provlappen jag gör nu, kommer inte att få förbli en provlapp utan kommer att användas… sen.