Efter att ha sytt genom att kolla filmer på Youtube i månader satte jag igår igång med att skapa block av olika sorter. Jag utgick från 12 cm kvadrater och provade en massa jag sett på youtube. Allt gick bra och jag gände mig nöjd!
Att blocken inte blev lika stora var inget jag funderade på när jag glatt började prova mig fram till olika mönster med blocken jag gjort.

Men sen… de måste ju skäras till för att passa varandra, varför det? Hmmm…. man måste nog räkna lite i förväg innan man syr… några skar jag till fel och de fick utgå…

Sen utgick jag från de minsta och skar alla i samma storlek. Det gick ju, men vissa block ändrade ju karaktär då. Hmmm… Sen tänkte jag inte ordentligt när jag sytte ihop dem så det blev svårare än det borde vara (och inte så fint). Nåja, det är en övnings-quilt. Tog ett bakstycke och en gammal tröja istället för vadd. Nålade mycket noga, trädde maskinen med genomskinlig övertråg och grön undertråd (för att matcha bakstycket). Provsydde utan matartänderna och det gick inte alls, så de fick komma fram igen. Sen sydde jag för glatta livet. Det var ruggigt svårt och största lärdomen var att nålar inte räcker – måste nog limma ihop delarna som jag sett på Youtube. Undertråden sken igenom (och det vet jag inte hur jag ska lösa). Resultatet var katastrofalt i mina ögon:
Men som tur är har man barn som ser med andra ögon för lilltjejen sa:

– Mamma får jag den? Jag vill ha den som tavla i mitt rum.

🙂