Ja! Jag kom på det! Igår höll jag på och försökte förstå hur man skulle rundsticka på Regina Royal. Det stod inte ett ord om det i bruksanvisningen (som jag bara har på norska…). Många fel blev det. Men idag var det hur enkelt som helst!

Instruktioner:

Lägg upp på önskat antal nålar på bakre bädden (lyft bort den främre) och sticka ett varv. Lägg nu dit den främre bädden med nålföraren på motsatta sidan. Lägg upp på de önskade antalet främre nålar. Det är lite pillrigare, men det gick bra utan att gå runt platinerna. Sticka nu ett varv, du håller i garnet så kör långsamt och håll hela tiden koll på att garnet ligger rätt. Nu står båda nålförarna på samma sida och du kan koppla ihop dem. Nu är det bara att sticka. För att den ska sticka bara en sida i taget ställer du ena nålföraren i friläge (mitten) och andra i arbetsläge (pekar utåt) och så byter du i varje varv.

För att testa blev det ett fodral till julmusten – så nu blev det påskmust 😉

Och sen testade jag lite till och det blev en socka!