Som jag berättat tidigare håller jag på med en pläd av mormorsrutor för att hedra min mormors minne. Det räkte först bara till 16 rutor, men så grävde jag lite djupare och lyckades komma upp i 24 rutor (och då blev en av dem lite annorlunda, se längst ner till v). Nu finns inget alls kvar av dessa färger i mormors låda. Kvar är endast blått, grått, rosa och lila som jag jag tänkte använda till ett annat projekt. För att göra rutorna större använda jag vitt. Först 4 nystan inköpta på lidl och när de var slut småsnuttar jag hittat och köpt på loppisar. Allt är faktiskt virkat med mormors gamla virknål som också låg i lådan.

Hur som helst känns den inte alls klar. Den är på tok för liten. Jag funderade en stund och har bestämt att packa ihop rutorna och låta dem vila tills jag samlat på mig tillräckligt många nya snuttar i rätt färger. Många pratar om mormorsrutor som ett bra sätt att använda restgarner, men tror knappt jag sett nått som verkligen varit virkat på rester…