Jag håller på att lära mig flera små detaljer på Regina Royal och bestämde mig för att sticka Barbie-tröjor som övning innan jag för fullstor plagg. Än så länge har det blivit 3 tröjor med små förändringar till varje. Det är främst olika uppläggningar och avmaskningar jag testat.

Tröjorna är stickade i tre stycken. Framstycke och bakstycke i ett. Det har jag sen hängt upp på nålar och stickat ärmarna. Monteringen har alltså bara varit två sidosömmar. Alla delarna är retangulära vilket ju sitter fint på Barbie, undra om det sitter bra på mig…

MÖNSTER:

Jag använde akrylgarn med maskspänning 10.
Fram- och bakstycket har en bredd på 7 cm (14-17 nålar beroende på garn). Stickar i 7 cm (27-28 varv). Därefter delas arbetet upp i två delar och stickas sen ytterligare 2 cm (7-8 varv). Nu maskas 1-1½ cm (2-4 nålar) av närmast slitsen och ytterligare ett varv stickas. Ta av tråden och sticka andra sidan av slitsen på samma sätt.
Nu kommer det kluriga: Nålföraren står nu på ena sidan av arbetet, sticka de nålarna igen så att tråden nu finns precis i början av halsöppningens ena ände. Lägg upp med vanlig uppläggning på de nålar som maskats av. Lägg ALLA nålar i viloläge och för nålföraren över dem så att den står på motsatta sida. Lägg de nålar på motstående axel i arbete och sticka.
Nu är det bara att sticka bakstycket rakt i 9 cm och maska av.
Häng nu tillbaka arbetet över 10 nålar (4½cm) med mitten vid axeln. Sticka sen rakt i 7cm och maska av. gör lika på andra sidan. Sy ihop sidodömmar. Klart.