Jag har bestämt mig för att skaffa mig en ny symaskin – en modern alltså. Jag har i många år haft en AEG från elgiganten som jag varit nöjd med, men nu har jag fått ett litet arv som i alla fall räcker till en uppgradering…

Vad vill jag ha då?

Hmmmm…. en bruksmaskin som klarar både det ena och det andra. Den behöver inte ha en miljon sömmar, men ett alfabet vore kul. Alla maskiner har ju raksömmar och elastiska sömmar och knapphål och dragkejdefot så det är självklart. Jag vill att den ska ha lite styrka i motorn så man kan lägga upp ett par jeans eller kanske sy ett jeanslapptäcke. Det ska finnas möjlighet att köpa till specialfötter så jag kan “bygga ut”. Den ska vara av friarmstyp såklart, men det är de flesta. Den får gärna ha lite avstånd mellan nål och maskinhus så man får in tyger där. Priset ska ligga under 10 tusen, men gärna lägre. Det ska finnas en juste garanti. Det ska vara av ett märke som är känt för att inte krångla. Absolut inte Bernette och jag är misstänksam mot Bernina (har negativ erfarenhet). Den ska stå stadigt och jag ska inte flytta runt den.

Planen är att åka på syfestivalen och prova mig fram…. men man tar såklart emot råd från andra ändå…