Jag behövde något mindre projekt att verkligen lära mig trampa och sy med. Eftersom jag hade en buntfärdigklippta lappar i blå och grön som låg till ingen nytta sydde jag ihop dem på enklaste sätt. Mycket stop och start blev det och det är ju det som är svårast. När jag skulle sy på kanten lyckades jag bryta nålen eftersom jag drog i tyget (som det står tydlig i bruksanvisningen att man inte ska!). Nåja fick inte den att sy bra med nästa nål, och inte nästa heller. Öppnade upp och tog ur allt runt underspolen (jösses med filtat ludd som låg där!), det hjälpte inte så jag bytte till en tredje nål – perfekt. Antagligen förvarades även använda nålar i nålasken…. Nåja luddet skulle ändå bort.

PLUS: Jag klarade det! Jag fick t.o.m. mersmak. Detta fixar jag och maskinen galant.

MINUS: kanbindningen är fortfarande lite svår även om den blev bättre än vad det brukar, funderar på om det kan vara värt att köpa en “binding tool”, en liten linjal som hjälper en att göra den sista biten bättre. Mönstret och kombinationen av lapparna blev väl inte så lyckad, men det var ju som sagt övningen som var syftet.