Till slut köpte jag förra veckan Cath Kidstones bok Sy! till ett överpris på akademibokhandeln (men det var en sådan där dag att jag kände att jag var värd nått positivt – en belöning). Jag bestämde mig för att sy två väskor på en gång och la ut delarna som medföljde boken på ett snyggt tyg jag fyndat på loppis nyligen (har nog missat att blogga om det).

Det visade sig att dessa två väskor blev sydda på tre olika maskiner. Började med att zickzacka sidostyckena med min 6 år gamla och enkla AEG (en symaskin inköpt på Elgiganten), sydde sedan alla raksömmar på den 96 år gamla Singern (en trampsymaskin) och avslutade med att sy knapphål och knappar med min splitter nya Husqvarna Viking Tribute 140c.

PLUS: enkla att sy, skönt att den ena var färdigklippt så man slapp rita av mönster och hålla på.

MINUS: misslyckades med att göra rullslån som ska sitta som knäppning fram så jag bara vek ihop den och sydde den platt.

Äldsta dottern kom förbi och norpade den ena väska så fort den blev klar så nu har jag bara en i alla fall…