Jag hade lite problem med PS-tillbehöret till Knittax AM3. När man skjuter nålarna ända upp (som det står i manualen) så slår plåten i garnförare i nålarna (som jag hoppas det syns på bilderna). Det tog några dagar innan jag tänkt och helt enkelt prövade att SÄNKA nålarna så att de passerade under plåten och då gick det!

I had a little problem with the ribber attachment to my Knittax AM3. When I push the needles all the way up as the manual says the needles hit the yarn feeder as I hope you can see on these pictures. It took my a few days before I tried again and just lowered the needles a little so they could pass under the part that hit the needles – and it worked.

Tillägg 24/11
Jag har fått en bild från Linda i Norge som visar hur hennes maskin ser ut och man kan ju se att hennes nålar passerar en bra bit innanför. Eftersom jag har två nålförare så har jag jämfört dessa och båda är identiska. Det får mig att tro att det inte handlar om att garnföraren sitter fel (den är dessutom direkt över de öppna nålarna i huvudbädden så arr garnet hamnar på rätt plats. Det måste vara fel på PS-tillbehöret. Förra ägaren sa att hon aldrig använt det – kanske för att det var vajsing från början? Har bara inte listat ut vad än… eller om det är fixbart. Här kommer Lindas bild: