Jag tänkte att jag skulle se om jag kunde byta ut den trasiga sektionen av nålbädden med en från min reservdels-knittax. Konstaterade ganska snabbt att det finns en skena i ett hål genom platinerna på Regina som det inte finns i Knittax så det gick inte. Men då kunde jag i alla fall flytta den trasiga biten ytterst för att få rätt stor bredd.

När jag lyfte ur nålbäddarna en och en föll de isär. 🙁 Plasten hade blivit spröd med åldern och hölls faktiskt bara ihop där den satt. Inte konstigt att något gick sönder varje gång jag stickat!

I was going to try to fix the broken needlebed-part on the Regina Royal. My first idea was to se if it could be replaced by one from the Knittax AM III, but I could see when I started to take the machina apart that that wouldn’t work. So the my idea was to move the proken needlebed-part to one side so that I could use as much as possible. To my horror the needlebed-parts crumbled to pieces when I got the loose (NO force used at all). The plastic has aged… I really liked kntting on it, but now I understand why something allway broke when I did….