Min Per Person från ca 1900 är rengjord och monterad på ett bord. Bordet tillhör egentligen en symaskin, Singer 201K, som jag hittade täckt av snö på en loppis i vintras. Persson är fastskruvad i bordet, men det går att montera loss och sätta i Singern igen.

Jag har oljat och oljat. När jag började visade sig en nål vara sne (hur den gått igenom alla kontroller är för mig en gåta).

Nu flyter det på fint utan garn. Men när jag lägger i garnet blir han grinig. Stannar upp och vill inte. På den här typen av stickmaskin måste man ha vikter (vilket jag inte alls är van vid), gissar att jag inte får till rätt tyngd. Lyckades få till några cm igår innan det körde fast helt. Tog av garnet och det flyter fint igen.

Det är bara att gå på det igen – det ska GÅ! Idag prövar jag med ett annat garn så sår vi se.