Idag lyckades jag sticka med 6×6 nålar på Persson utan krångel, det blev nästan en dm innan jag tappade allt. Jag vet var det felar – dels några nålar som inte är som de ska trots noggranna kontroller (när de hamnar ur läge tvärstannar han förståss), dels problem med rätt vikter. Jag har bara en LÅNG viktkam (eller vad det nu heter) och skulle behöva ett par kortare också. Ska se om jag inte bara kan tillverka några.

Teknikern i mig bara älskar det här problemlösandet.

(bilden är inte från dagens försök… men ni ser – han stickar!)

Jag tappar maskor var och vartannat varv, men det har jag lärt mig från mina andra 4 maskiner har med handlaget (och lite med garn) att göra. I början tappade jag nästan hela tiden stickor när jag stickade på Knittax M2, nu kan jag skicka ett helt plagg utan att tappa en maska.