Mitt garnförråd består till största delen av små överblivna garnnystan, några ärvda, men de flesta inköpta på loppis. Man vet aldrig så noga hur gamla de är – 30 år? 50 år?

I helgen har jag stickat för fullt på min favorit Knittax M2. Jag bestämde mig för att följa en “kursbok” som jag fick med när jag köpte Knittax AmIII. Då passade jag på att använda smånystan. I två av nystanen upptäckte jag till min förvåning att garnets färg ändrades. Den vita (som ser gul ut) ändrade sig gradvis och inte så plötsligt som det ser ut. Det beror på att den vita stickade jag av det sista garnet och när det tog slut repade jag upp det första jag hade stickat med SAMMA garn. Det gröna ändrar faktiskt färg plötsligt – det ser mycket underligt ut.

Det blev också ett par färdiga vita tumvantar. Kanske inte helt smart med vita, men jag gjorde den ena som övningsexempel och den passade lilltjejen perfekt och hon gillade den så jag gjorde en till spegelvänt. De får bli “finvantar” – absolut inte “leka i sandlådan-vantar”.