Det var inte tal om att använda syrummet idag så jag flyttade in allt i familjens stora aktivitetsrum istället. Började med att välja ut mönster och klippa till tyger till 3 par byxor, en klänning och en tröja. Dessutom ritade av mönster på ytterligare en klänning, men den ville dottern själv köpa tyg till.

Sen sydde jag också. Ett par byxor, nästan klara (bara linning kvar) och en klänning halvfärdig. Det var ingen stress-sy utan jag testade olika moment på nya sätt. Hur gör man för att slippa kasta kanter (alltså sy sicksack)? Hur använder man zigzag-apparaten Boy på bästa vis? Hur syr man fast fodret osynligt? Blir det snyggt med Helle, broderiapparaten?

Franskasömmar och fällsömmar blev det, och så några helt inneslutna sömmar. Med Boy blir det bäst om man syr mitt på ett tyg (alltså inte på kanten) och ännu bättre om tyget är stadagat lite. Jag tog ett fållband och vek sömsmånen på mitten och sicksackade sedan. Fodret sydde jag fast för hand.

Tycker att det är lite magstarkt att kalla Helle för apparat, Heller är en böjd plåtbit med hål i som man fäster i samma skriv som pressarfoten. Garnet man vill sy fast träs igenom och sen guidar Heller garnet rätt när man syr. Fint blev det i alla fall.