Två ufon färdigställda. En tröja i ull (Järbo Gästrike 1-trådig) och ett par vantar i nått glittrigt garn som jag inte vet vad det är.

Tröjan är en variant av “Olle för alla” ut boken “Sticka lätt på nytt sätt”. Alla mönster i den boken utgår ifrån rektangulära stycken. Inga ökningar och inga minskningar. Perfekta nybörjarprojekt. Det första problemet jag stötte på var att jag ville sticka på Knittax m2 och det blir helt enkelt inte brett nog. Det gick inte runt min kropp. Jaha… jag löste det genom att sticka två sidobitar, men borde gjort dem bredare. Ärmhålen är lite för små också. Trots detta har jag nu använt tröjan i flera dagar (sommaren är ju inte precis stekhet i år) och jag gillar den… Jag har skrivit upp alla förändringar jag önskar så jag kan göra den bättre till nästa projekt.

Vantarna är också stickade på Knitaxx m2. Mönstret är typ mitt eget. Jag har ju tittat i böcker och youtube och konstaterat hur jag vill ha dem. Stickat – gjort ändringar – stickat om – gjort ändringar – stickat igen och sen gjort andra handen. Det går ju så pass fort att sticka på maskin att man utan problem gjort några extra vantar. det här är det första projektet jag har gjort med mitt nya PS-tillbehör. Vantarna har alltså stickad resår som inte är gjord för hand. Det roliga med vantarna är att när jag var klar fick jag för mig att testa dem på mobilen – och de funkade! Glittertrådarna i garnet gör dem till mobiltumvantar. Jag har garn kvar till ett par mindre vantar så vi får väl se om det blir ett par till.